Google Reklam
Günlük YaşamTeknoloji

Kablosuz Şarj Cihazı Kullanmak için 4 Neden

Halihazırda bir kablosuz şarj cihazı kullanmıyorsanız, şimdi kullanmaya başlayacaksınız.

Google Reklam

Kablosuz şarj, üst düzey ve orta sınıf akıllı telefonlarda bir standart haline geldi ve yavaş yavaş pazarın geri kalanına hüküm sürüyor. Ayrıca sadece akıllı telefonlar değil; kablosuz şarj yavaş yavaş diğer aygıtlarda da yayılıyor. Kablosuz şarj, cihazınızı şarj etmenin başka bir yolu olsa da, onu benimsemeniz için bazı nedenler var.

Bu yazıda, kablosuz şarj cihazı kullanmanız için dört nedene bakacağız.

İçindekiler

1. Aşınma ve Yıpranma Yok

Kablosuz Şarj Cihazı Kullanmak için 4 Neden
Kablosuz Şarj Cihazı Kullanmak için 4 Neden

Henüz bilmiyor olabilirsiniz, ancak aşınma ve yıpranma, sürekli şarj kablosu satın almanızın nedenlerinden biridir. Doğal olarak, kablolar zamanla aşınır ve yırtılır. Hatta şarj girişi yuvaları bile yıpranabiliyor.

Yıpranmış kabloları kullanmak, cihazınız için oluşturduğu farklı riskler nedeniyle bir seçenek olmadığından, bu sorundan kurtulmanın kesin bir yolu kablosuz şarj cihazı almaktır. Şarj kablolarından farklı olarak, kablosuz şarj cihazlarında, cihazınızı yalnızca şarj alanının üzerine yerleştirirsiniz.

2. Aynı Anda Birden Fazla Cihazı Şarj Edin

Kablosuz şarjın en önemli avantajlarından biri, aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilme özelliğidir. Tüm bunlar, belirli şarj istasyonlarının aynı anda iki veya üç cihazı destekleme yeteneği sayesindedir.

Google Reklam

Bu işlevsellik, akıllı saatinizi, kablosuz kulaklığınızı veya akıllı telefonunuzu aynı anda şarj edebileceğiniz anlamına geliyor.

Google Reklam

3. Ofisinizde/Evinizde Daha Az Dağınıklık

Şarj kablolarının masanızı dağıtmasından sıkıldıysanız, kablosuz şarj sizin için mükemmel bir çözümdür. Farklı cihazlarınızı özel bir kablo ile şarj etmek yerine, tek bir kablosuz şarj pedi ile aynı anda birkaç cihazı şarj edebilirsiniz. Bu işlem kablosuz şarj cihazınıza bağlanan tek bir şarj kablosu üzerinden gerçekleşir.

Bu, kablo yönetimine yardımcı olmak için mükemmel bir yoldur, özellikle de kablolarınızı güzel bir şekilde toplama gibi bir düşünceniz yoksa. Bir kablosuz şarj cihazı ve birkaç kablo düzeni püf noktası, hayalinizdeki temiz çalışma ortamını elde etmenize yardımcı olacaktır.

4. Kolaylık

Kablosuz Şarj Cihazı Kullanmak için 4 Neden
Kablosuz Şarj Cihazı Kullanmak için 4 Neden

Cihazınızı günde kaç kez şarj ediyorsunuz? Bir akıllı telefon durumunda, yaşına bağlı olarak muhtemelen en az iki kez. Akıllı telefon pillerinin kısa ömürlü olduğu bir sır değildir. Ancak bu işlemin zararlı olduğu belirli olduğundan, en azından cihazınızın ömrünü uzun hale getirebilirsiniz. Tam olarak bu noktada kablosuz şarj cihazlarının rahatlığını takdir edeceksiniz.

Artık kablo aramak, eski mikro-USB bağlantı noktası söz konusu olduğunda, şarj kablosunu bağlamak için doğru girişi şeklini bulmak yok. Kablosuz şarj cihazı, cihazınızı yalnızca şarj standı üzerine yerleştirmenizi gerektirerek tüm bu dertlerden kurtarır.

Kablosuz şarj, adından da anlaşılacağı gibi (henüz) gerçekten kablosuz olmasa da, normal kablolardan çok daha kullanışlıdır. Tabii ki, yine de şarj istasyonunu bir elektrik prizine bağlamanız gerekiyor, ancak bu, kabloları çözme mücadelesiyle karşılaştırıldığında hiç zahmetli bir işlem değildir.

Kablosuz Şarjı Kabullenme Zamanı

Cihazınızda kablosuz şarj desteği varsa, onu benimsemenin tam zamanı. İlk olarak, kablosuz şarjda aşınma ve yıpranma yoktur. Ek olarak, aynı anda birkaç cihazı şarj etmenize olanak tanır, temiz bir masa ortamı sağlamanıza yardımcı olur ve çok uygundur. Dezavantajları olsa da, bu nedenler kablosuz tarafa geçmeniz için yeterli nedenlerdir.

Makaleyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.

Google Reklam
Google Reklam

Can

Boş zamanlarımda #Flarum #Wordpress ve #Xenforo ile uğraşan yazılım harici teknoloji ve siber güvenlik ile yakından ilgilenen sıradan bir ön uç geliştiriciyim. Ayrıca sıklıkla Flarum Türkiye ekosistemine katkıda bulunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Bize destek olmak için lütfen reklam engelleyicileri kapatınız.