Google Reklam
Sosyal Ağ

YouTube, Görüntüleme Başına Ne Kadar Öder?

YouTube, tutkularından para kazanmak isteyenler için potansiyel bir gelir kaynağıdır, ancak kanalınız görüntüleme başına ne kadar kazanacak?

Google Reklam

İnternetten para kazanmanın sayısız yolu vardır. YouTuber olmak ilk bakışta kolay görünen bir yoldur ama bu yola girenlerin sadece küçük bir yüzdesi başarılı olmaktadır.

Başarılı bir YouTube kanalı oluşturmak zorlu bir iştir ve genellikle uzun bir süre boyunca sürekli olarak video yüklemeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Ancak kanalınız yükselirse, ek bir gelir akışı ile ödüllendirilebilirsiniz. Bu makalede, YouTube’un görüntülemeler için ne kadar ödediğini tartışacağız.

İçindekiler

YouTube, Görüntüleme Başına Ne Kadar Öder?

YouTube’dan ödeme alabilmek için öncelikle para kazanmaya uygun hale gelmeniz gerekir; bunun için en az 1.000 abone ve 4.000 saat izlenme gerekir.

YouTuberlar için sabit bir maaş yoktur. Her kanal, ne kadar büyük olduğuna ve kaç izleyicisi olduğuna bağlı olarak farklı miktarda para kazanıyor. Platformun görüntüleme başına ne kadar ödediğini tartışmadan önce, YouTube’un YouTuberlara ne kadar ödediğini, hangi faktörlerin etkilediğini görelim.

Faktörler

Bir izleyicinin, görüntüleme sayılması için reklamı en az 30 saniye izlemesi gerekir. Bu önemli bir faktör çünkü videonuzun aldığı her görüntüleme için ödeme almadığınız anlamına geliyor.

Google Reklam

Kanalınızın ödeme alması için izleyicilerin reklamı en az 30 saniye (veya reklam kısaysa reklamın yarısı) boyunca izlemesi gerekir. YouTube’un kitlenize eğlenceli reklamlar göstermesini ve bunun iyi bir bölümünü izlemelerini ummaktan başka, bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Google Reklam

İkinci faktör, YouTube’un farklı kitleler için farklı BGBM’ye sahip olmasıdır. BGBM, binde başına maliyet anlamına gelir ve bir reklamverenin bir reklamdaki her 1.000 görüntüleme için ödediği tutarı temsil eder. Bu BGBM farkı bölgeye bağlıdır ve farklı ülkelerden gelen reklam görüntülemeleri farklı tutarlar öder; yüksek BGBM’ye sahip ülkeler arasında Norveç ve Birleşik Krallık bulunmaktadır.

Son olarak, ne kadar çok görüntüleme alırsanız, videolarınızdaki reklamları o kadar çok kişinin izlemesi ve dolayısıyla YouTube’dan o kadar çok para kazanmanız olasıdır.

Bunları göz önünde bulundurarak, YouTube’un görüntüleme başına ortalama ne kadar ödediğini hesaplayalım.

Basitleştirilmiş Matematik

YouTube, görüntüleme başına ortalama 0,18 ABD doları ücret alır. YouTube, bu oranın %68’ini YouTuber’lara AdSense üzerinden ödüyor. Bu çok iyi bir oran, çünkü her görüntüleme için 0,12 ABD doları ve her 1000 görüntüleme için 122 ABD doları alacağınız anlamına geliyor!

Daha ayrıntılı bir düzeyde, sayılar her zaman bu kadar basit değildir. Bazı insanlar reklam engelleyici kullanır ve reklamları görenlerin büyük bir kısmı ilk saniyelerde atlar. Bu nedenlerden dolayı, diğerlerinin yanı sıra, YouTube’un video görüntüleme başına gerçek ödemesi 0,003 ila 0,005 ABD dolarıdır. Bu, bir YouTuber’ın videolarının aldığı her 1.000 görüntüleme başına 3 ila 5 dolar kazandığı anlamına gelir.

YouTube’dan her yıl ne kadar kazanabileceğinize dair kaba bir tahminde bulunmak için AdSense gelir hesaplayıcısını kullanabilirsiniz. Google’ın hesap makinesinden gelen tahmin oldukça cazip olabilir, bu nedenle kesin olarak karar vermeden önce YouTuber olmanın artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Zorlu bir yolculuk olabilir ve başarısızlık tamamen imkansız değildir.

Daha Fazla Görüntüleme, Daha Fazla Para

YouTube, görüntüleme başına sabit bir miktar para ödüyor, ancak buna rağmen YouTuber’lar aynı tutarı kendileri kazanmıyor. Bunun nedeni, bir YouTuber’ın YouTube üzerinden aldığı toplam tutarın, kaç kez görüntülendiğine ve görüntüleyenlerinin nereden geldiğine bağlı olmasıdır.

İzleyiciler farklı ülke ve bölgelerden olduğu için görüntüleme başına ödemenin tam miktarı hesaplanamıyor. Bununla birlikte, ortalama bir tahmin, YouTube’un görüntüleme başına 0,003 ila 0,005 ABD doları ödediğidir.

YouTube’un bu politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından iletebilir makaleyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.

Google Reklam
Google Reklam

Can

Boş zamanlarımda #Flarum #Wordpress ve #Xenforo ile uğraşan yazılım harici teknoloji ve siber güvenlik ile yakından ilgilenen sıradan bir ön uç geliştiriciyim. Ayrıca sıklıkla Flarum Türkiye ekosistemine katkıda bulunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Bize destek olmak için lütfen reklam engelleyicileri kapatınız.