Google Reklam
Kontrol Paneli

Lisanssız cPanel Tespiti Nasıl Yapılır?

cPanel lisansı nasıl sorgulanır bilmiyor musun? Senin için hazırladığımız kılavuzu dikkatle oku.

Google Reklam

Günümüzde artan kur ve fiyatlar sebebiyle bir çok ürün & yazılım ulaşılamaz hale gelmiştir. Stabil ve güvenli çalışan bir çok hizmet veya ürün dolar bazından satıldığı için Türkiye üzerinde bir çok kullanıcı bu ürünleri almakta zorluk çekiyor.

Bu gibi durumlarda birçok kurum veya kişi lisansı bulunmayan (warez, nulled) ürünler temin edebiliyor ve bu ürünleri kullanabiliyor. Bu durumu normal karşılamak saçma olabilir ama kur fiyatları maalesef birçok alanda firmaların canını sıkıyor. Özellikle hosting firmalarında akıllara gelen bu soruyu nasıl yanıtlayabileceğimize gelin birlikte göz atalım.

İçindekiler

cPanel Nedir? Sahip olmak için ödenmesi gereken ücret ne kadardır?

Birçok hosting firması satışlarını yaptığı hosting paketlerini düzenli bir şekilde yayınlamak ve bu paketleri kullanıcılara sorunsuz bir şekilde satmak zorundadır. Linux hosting yönetim panellerinde kullanıcı konforu ve bazı alışkanlıklar sebebiyle cPanel tercih edilmektedir. cPanel birçok kullanıcı tarafından tercih edilen web hosting yönetim panelidir. Sahip olmak için lisans gerektirir.

cPanel genel olarak hosting hizmetinde yapılması gereken birtakım işlemleri görselleştirerek kullanıcıların daha interaktif birer deneyim yaşamasına olanak sağlar. DNS Yapılandırmaları, Dosya Yönetimi, PHP Ayarları ve daha sayamadığımız birçok yapılandırma cPanel aracılığıyla kolayca gerçekleştirilebilir.

cPanel’e sahip olabilmek için ne kadar ödemeliyim?

cPanel kendi sektöründe en önde yer alan hosting kontrol panelidir. Tek bir kişi tarafından geliştirilmez ve arkadasında sadece cPanel için çalışan bir ekip vardır. Bu tip maaliyetler göz önünde bulundurulup, ürün kalitesi ve güvenliği öne çıkınca doğal olarak yazılım ücretli bir hâl alıyor.

Google Reklam

cPanel’e sahip olmak isteyen ve Türkiye’de yaşayan bir kullanıcı için şimdiden cPanel’in cebinizi yaktığını iddia edebiliriz. Öyle ki cPanel Pricing alanında yayınladıkları sınırlamalar ve fiyatlar kur ile çarpıldığında Türkiye’de o parayı amorti etmek oldukça zorlaşıyor. Özellikle yeni kullanıcılar veya projeler için.

Google Reklam

Dalgalı kur sebebiyle fiyatları tam olarak yazmayacağız. Bu bağlantıdan veya üstte bulunan bağlantıdan resmi cPanel sitesine ilerleyip gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Kurumlar veya kişiler lisanssız cPanel kullanabiliyor

Lisanssız cPanel Tespiti Nasıl Yapılır?
Lisanssız cPanel Tespiti Nasıl Yapılır?

Şuan bir kullanıcı sınırlamalı cPanel Solo paketi 16$ civarındadır. Türkiye’de tek kullanıcı için aylık 16$ ciddi bir rakamdır. Bu tek kullanıcı sınırlaması Hosting firmaları için 100-1000 ile çarpıldığında ciddi rakamlar ortaya çıkarabiliyor. Müşteri sayısı az olan hosting firmaları doğal olarak ters-proxy veya crack cPanel kullanımına başvuruyor.

Bu gibi durumlarda genel olarak siber saldırılar veya panelde oluşan kronik sorunlar kaçınılmaz oluyor. Ayrıca firmanın sektörde ki itibarı ciddi derecede zedeleniyor. Bu sebeple crack, warez yazılım kullanılması bu sektörde kesinlikle hoş karşılanmayan bir durumdur.

Peki barındığınız hosting firmasının lisanslı cPanel kullanıp kullanmadığını nasıl öğrenebiliriz? Gelin birlikte inceleyelim.

Lisanssız cPanel Tespiti Nasıl Yapılır?

Lisanssız cPanel tespiti aslında çok basit bir işlemdir. cPanel tüm kullanıcıların kullanabilmesi için lisans test sayfası oluşturmuştur. Hosting firmaları yayınladıkları hosting paketlerine genel olarak bir hostname atarlar. Bu hostname’e ait sunucu ip adresini yukarıda bulunan bağlantıdaki siteye girip test ederseniz lisans sonucunu görebilirsiniz.

Sunucu ip adresini nasıl tespit edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için bir kod parçacığı paylaşacağız. Bu kod parçacığını cPanel Dosya Yöneticisi aracı ile public_html dizinine girip cpanel.php adıyla kaydetmeniz gerekmektedir. Kod parçacığına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

<?php
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, 'http://myip.cpanel.net/v1.0/');
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
$addr = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
header('Location: https://verify.cpanel.net/app/verify?ip='.$addr, true, 303);
exit;Code language: HTML, XML (xml)

Bu kod parçacığını public_html dizinin içerisinde cpanel.php adıyla kaydettikten sonra sitenize https://sitename.com/cpanel.php şeklinde ilerleyin. Biraz bekledikten sonra sunucunuzda çalışan cPanel’in lisanslı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Artık cPanel lisanslarını nasıl test edeceğinizi öğrendiniz. Makaleyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.


Kod Parçacığı: https://wpdoz.com/hosting-firmamin-cpanel-crack-kullandigini-nasil-anlarim/

Google Reklam
Google Reklam

Can

Boş zamanlarımda #Flarum #Wordpress ve #Xenforo ile uğraşan yazılım harici teknoloji ve siber güvenlik ile yakından ilgilenen sıradan bir ön uç geliştiriciyim. Ayrıca sıklıkla Flarum Türkiye ekosistemine katkıda bulunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Bize destek olmak için lütfen reklam engelleyicileri kapatınız.